Café Racer építés?

2013.01.25. 15:00

Azóta érdekelnek a motorok, mióta az autók. Ez a petrolhead életstílus egészen kiskoromig nyúlik vissza, amikor először (kb. 5-6 évesen) apa elvitt motorozni, természetesen nagyon felelősségtudatosan, a tankra ültetve. Mentségére szóljon, hogy elég jól vezet autót, motort, teherautót, kamiont, stb.. és ha nem érezte volna biztonságosnak a szituációt, nem vállalta volna be . A 14. születésnapomra kaptam egy Yamaha Jog-ot, a 16.-ra pedig egy MZ TS 250/1-et. Sajnos már egyik sincsen meg, mert mára már rossz anyagi helyzetünk miatt be kellett áldoznom az egyébként teljesen saját zsebből fizetett jogosítványom árába. Most autó és robogó közt vacillálok. Mindkét lehetőségben van negatívum és pozitívum is egyaránt.

Az autó a jó döntés. Több ülés, jobb komfort, barátibb és szeretek vezetni is, ellenben, amiket eddig néztem 6-6.5 litert fogyasztanak és a havi benzin csak kisebb kiadás. Ha alkatrész kell, miből finanszírozom?  A robogó csak egyszemélyes,télen használhatatlan (számomra) és annyira nem is "menő", viszont fogyaszt rossz esetben is 4 litert és olcsó is. Nem muszáj robogónak lennie (B-s kategóriám miatt), lehet valami 50-es is. Enduro vagy Supermoto, Muhaha.... Ez nálam annyit tesz, Simson. Vagy esetleg építhetek magamnak valami egyedi kis kreálmányt mondjuk TZR 50-es blokkal, futóművel, fékekkel meg egy kisebb mondjuk Simson vázzal. Költségvetésben 150 ezer lehet a maximum, stílusban pedig számomra egyértelmű, Café Racer. A bobber stílus mellett ez a kedvencem, ha motorokról van szó. Régies forma, sportosan keverve egy kicsit modernebb technikával.

Nem mondom biztosra ezt az egészet, mert elegendő pénz hiányában, semmit sem lehet elkezdeni és lehet inkább autót vennék. Felmerül még a kérdés, hogy mit csinálok én 50 köbcentivel? Igazából ahhoz, hogy tanuljam vele a forgalmat, bőven elég. Majd lesz még nekem nagyobb, egyedi vasam.

A bejegyzés trackback címe:

https://autofanatik.blog.hu/api/trackback/id/tr835041905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása