Amióta az eszemet tudom autóversenyző szeretnék lenni. Persze azt még nem tudom, hogy ez meg is fog e valósulni, de jó megtenni az első lépéseket. Mivel már régóta figyelem a cockpiteket, ezért kézenfekvő volt, hogy ha anyagi helyzetem(ünk) miatt nem is tudok összerakni egy három monitoros, G27-es, versenyüléses szörnyet

racing_withDesktop.jpg

akkor legalább egy lóbadzsit alapokon fekvő egyszerűen íróasztalra felhelyezett sima irodai székes dolgot talán meg tudnék valósítani. Ehhez először is kell egy számítógép: lehetőleg 1.6 Ghz feletti processzor teljesítménnyel rendelkezzen, legyen legalább 512 MB RAM-ja, normális videó kártyája és fel legyen szerelve alap dolgokkal. Ezek a rendszerkövetelmények nem hangzanak valami fényesen, de ezek minimálisak és az a szép a szimulátorversenyzésben, hogy a legjobb szimulátor ismétlem szimulátor, nem pedig arcade játékokhoz sem kell nagy teljesítmény, habár jobb géppel minden élvezhetőbb, de embere és annak költségvetése válogatja...

cockpit2.jpg          Nem,nem az én szobám.... :)

Ha megvan a számítógép, akkor másodszor kell egy kormány. Most pedig nem azokra a 7,8,9,10 ezer forintos fosokra gondolok, hanem egy normális kormányra. Nekem nem is jöhet szóba más gyártó, mint a Thrustmaster vagy a Logitec. Mondhat bárki, bármit szerintem ettől a két cégtől lehet kiemelkedően jó termékeket vásárolni. Az árakra inkább nem térnék ki részletesen, de egyelőre annyit, hogy a minőségnek ára van.

Nem árt még harmadiknak egy játék sem. Itt megint meg kell említenem a szimulátor szót, aminek jelentése: olyan vizsgálat, amikor egy rendszer, folyamat fizikai vagy számítógépes modelljén tanulmányozzák a rendszer várható, illetve valódi viselkedését. Sokáig nézegettem, hogy mely játékok is felelnek meg ennek a meghatározásnak/kritériumnak és a következő programokat találtam: rFactor 1,2; Race 07 (Race injection); F1 széria. Nem tűnik soknak ez a felsorolt négy játék, de csak az rFactorhoz több mint 600 letölthető pálya,autó és különböző Mod tölthető le (ilyen modok pl.: WTCC,F1,drift,stb...). De ami tényleg a legfontosabb a szimulátorversenyzésben, hogy online tudjunk játszani és szoktassuk magunkat a warm-upok, az időmérők és természetesen a versenyek izgalmához.

Egyszerűen nem bírom megemlíteni Michelisz Norbertet, országunk büszkeségét, aki szintén szimulátorozással kezdte karrierjét. De mielőtt még oldalakat írnék róla, inkább:

Hamarosan jön a 2. rész :)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofanatik.blog.hu/api/trackback/id/tr964985913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása